zaterdag 28 maart 2009

Regnerus' zoon Arnoldus

Deze zoon van Regnerus en Anna van Gellingen wordt in navolging van zijn vader ook dominee. Hij is predikant in Garijp , Suameer, Eernewoude en Tzummarum / Firdgum.
Op 2 maart 1623 trouwt hij met de weduwe van Melis Jochums, Lucia Colde.
Lucia is een dochter van Regnerus' Leeuwarder collega-dominee Hermanus Colde en diens tweede vrouw Anna Dirks.
De eerste vrouw van Hermanus Colde was Klaaske Ruardi Feites, dochter van Feico Ruardi.

Arnoldus en Lucia krijgen een aantal kinderen, waaronder zoon Harmanus, die predikant wordt in Tzummarum en in 1678 in Dokkum. In 1670 trouwt Harmanus met Vroukien Warnerts (een dochter van Johannes Wernerus / Warneri?) - met wie hij in 1674 zoon Arnoldus krijgt.

Dochter Stijntje trouwt in 1652 met Tarquinus (Tjerk) Munckhuys. Na het overlijden van Tjerk hertrouwt Stijntje met Nicolaus Hachtingius, arts te Dokkum. Van wie Nicolaus een zoon is weet ik (nog) niet.

Antje trouwt in 1630 met Phocaeus Joachimus (in gewoon Nederlands: Fokke Jochems) Stellingwerff, dominee in Workum en Bolsward. Na het overlijden van Fokke hertrouwt Antje met Pierius Vermees. Pierius is een zoon van Cornelius Vermees, secretaris van Westdongeradeel. Zelf is hij advocaat.
Deze tak is een familie met een wapen. Dat van Antje is een (halve) adelaar in goud, rechtsboven een haas omringd door 3 klavers en rechtsonder 4 golvende lijnen. Ook van haar zoon Joachimus (1657-1703) Stellingwerff, dominee in Reisum, Ginnum en Lichtaard, is een wapen bekend.
Antjes dochter Trijntje Vermees trouwt met Pike Nijenhuis, burgemeester van Dokkum.

Er is ook een dochter Catharina. In 1670 wordt een boedelscheiding gemaakt tussen de erfgenamen van “dominee Arnoldus Hachtingius”, Antie, Harmannus en Catharina.

Arnoldus overlijdt in 1657 in Dokkum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten